Den kommentaren läste jag nyligen på Facebook.

Jag har tidigare skrivit om de tio tunga journalisterna (Se Det centrala i journalistiken är väl att söka sanningen?) och Stefan Torssell har gjort en egen analys. Dagens Gästinlägg!

Efter det att ”de 10 tunga” fått sin debattartikel publicerad skrev jag min livs första debattartikel och skickade den till Dagens Nyheter, Aftonbladet, Expressen och Göteborgsposten. Jag fick endast svar från Aftonbladet och Göteborgsposten som meddelade att de inte hade plats i tidningen.

Dagens Nyheter och Expressen har inte ens hört av sig.

…………..men jag fick den publicerad till slut i tidskriften InblickMin debattartikel har blivit publicerad!

Det bevisar hur stor makt de stora tidningarna har över oss medborgare. Dessutom är de till stor del finansierade av statsmakten med medborgarnas skattepengar………………..

…………….men nu får en del av dem stå vid skampålen när hålen i Estonia bekräftas – igen.

Susanna Popova som tillsammans med Mats Holm skrev boken ”Protokollet”(Se Var verkligen M/S Estonia sjöduglig?) hade i förgår en kolumn i tidningen Fokus med den titeln där hon menar på att det behövs en oberoende internationell utredning.

Min känsla är att det är många som håller med henne. Förtroendet för svenska myndigheter är mycket skamfilat när det gäller Estoniakatastrofen. Dessutom börjar allmänheten få upp ögonen för hur massmedia arbetar.

Massmedias viktigaste uppgift är att granska makthavare och skildra vår omvärld på ett källkritiskt och objektivt sätt och beträffande det kan man ha en hel del synpunkter på ”de tio tunga”.

Artikel ligger bakom betalvägg men jag tänker idag bjuda på hela artikel. Lägger först in originalartikeln.

https://www.fokus.se/2021/07/halen-i-estonia-bekraftas-igen/?fbclid=IwAR3i83_TuPYZyz2RpVLUeckxJDmCj8o2K-1nlhibFinRFO6LoDYL5y-2q6c

Sedan kommer hela artiklen här.

Annons