Du som följer min blogg vet att jag skickade in en debattartikel i slutet av förra året till våra största tidningar, Dagens Nyheter, Aftonbladet, Expressen och Göteborgsposten i den ordningen. Det har varit ett händelserikt år!

Jag fick snabbt svar från Aftonbladet och Göteborgsposten att de inte hade plats i tidningen. De andra tidningarna har aldrig hört av sig.

Det var första gången i hela mitt liv som jag skrev en debattartikel och jag förstod i ett tidigt skede att ingen är nämnvärt intresserad av vad vi anhöriga anser, så jag hade inga stora förhoppningar att den skulle publiceras.

”Skam den som ger sig” jag skickade artikeln till Journalisten och tidskriften Inblick. Journalisten har inte hört av sig men Inblick ville gärna ta in artikeln eftersom de i förra veckan skrev om Henrik Evertsson.

Inblick ville dessutom göra ett reportage med foto. Att vara med på foto känns olustigt för mig men jag gick med på det eftersom jag förstår att det ger en personlig prägel till texten.

Igår fick jag tidskriften i brevlådan och döm av min förvåning: Jag är på omslaget och tidigare var Henrik Evertsson det. Det måste jag väl ändå betrakta som en ära!

Här kommer reportaget där även överlevaren Anders Eriksson berättar att de aldrig blivit hörda. Redan den 15 januari 1999 skrev 27 överlevande ett brev till Mona Sahlin. Något svar fick de aldrig.

Om du vill läsa hela reportaget så ladda ner filerna.