Rolf Sörman som överlevde Estoniakatastrofen skriver på Facebook att idag:

Sänds presskonferensen i Forum

Tablå SVT 2 måndag 23 januari 2023

09.55 Haverikommissionen om hål i Estonia DIREKT

Haverikommissionerna i Estland, Sverige och Finland arbetar med en preliminär bedömning av de uppgifter om ett hål i passagerarfartyget Estonia som framkom hösten 2020. Arbetet är inte slutfört men en interimsrapport presenteras.

Medverkande: Rene Arikas, direktör Estonian Accident Investigation Center (OJK), Jonas Bäckstrand, biträdande generaldirektör Statens haverikommission, Risto Haimila, ledande forskare sjöolyckor Accident Investigation Center, Martin Jakobsson, professor i marin geologi och geofysik Stockholms universitet, och Rene Arikas, regissör.

https://sverigesradio.se/artikel/nu-presenteras-nya-bilder-av-estonias-vrak

Annons