Hejsan!

Idag har vi fortsatt fotogrammetrin, vi har hoppat lite på grund av varierade siktförhållanden. Vi har filmat kring *BB bryggvinge och ner mot fördäcket, lite i aktern och framför allt nere vid botten runt om hela fartyget i stort sett och in mot centrum av ovansidan. Vi passerade vid BB bryggvinge Carita och Peter Barasinkis minnesplakett, gripande och den visste jag inte fanns. Jag har trott att Peters försök att ”dyka” på platsen helt hade förhindrats av den svenska isbrytaren som lagts att bevaka platsen. Detta före den s k gravfridslagen trätt i kraft.

Bifogad bild är del av BB bryggvinge med ett skadat plastfönster.

Med vänlig hälsning
Rolf Sörman
Foto Rolf Sörman.

Rolf Sörman skriver följande idag på Facebook:

Minnesplakett på *BB bryggvinge, för kärleken mellan Carita och Peter Barasiski, bägge arbetande på M/S Estonia. Peter gjorde flera försök att hämta hem Carita men avbröts olagligen av en svensk isbrytare innan den s k gravfridslagen trätt i kraft.

*BB = Barbord

Minnesplakett på barbord bryggvinge, för kärleken mellan Carita och Peter Barasiski, Foto Rolf Sörman.

Jag har skrivit lite om Peter Barasinski. Klicka på länken nedan: https://estoniakatastrofen.travel.blog/2019/08/28/27-var-jutta-rabe-nagot-pa-sparen-del-i/

Annons