Hejsan!

Det tuffar på med fotogrammetrin vi är i kapp planeringen trots två ”förlorade” dagar. Fortfarande är det mer eller mindre enkla partier av fartyget vi jobbar med. Cirka 60% är klart det som återstår och som ska fotograferas väldigt noga är de hål ni känner till och plåtar som står ut samt hela förskeppet invändigt och utvändigt. Bogrampen kommer att tas upp men inte denna tur vi har inte vare sig plats på däck eller lyftanordning däremot en kran som skulle klara jobbet. Vid ett positivt samtal med Rene Arikas så bedömer han att 3-4 nya expeditioner behövs för att förklara olyckans förlopp och ett år till.

Det skiljer sig en del mellan SHKs uppfattning och OJKs. OJK ser på saken i ett mer helhetsperspektiv och vill granska dokument etc, medans SHK endast är intresserad av det som rör själva olyckan och då inte arkiv med hemliga handlingar som kan förklara tiden i vår del av Europa kring 1994. I övrigt så har sjön börjat röra på sig och det gungar lite mer än vindstilla dagar som vi haft. Kul att tala lite med R A då vi haft våra duster, både förra året och första dagen. SHK har även visat sin fotogrammetri som gjordes i september av visiret på Muskö.

Återkommer!

Foto: Rolf Sörman.
Annons