Gotlänningen och ställföreträdande generaldirektör vid Statens haverikommission (SHK) Jonas Bäckstrand har gjort ett uttalande i P4 Gotland om att han vill att även allmänheten ska få se hur båten ser ut i dag.

https://sverigesradio.se/artikel/han-utreder-estoniakatastrofen-vill-att-alla-ska-fa-se-skadorna

Det är Estlands säkerhetsutredningsmyndighet med bistånd av motsvarande myndigheter i Finland och Sverige som preliminärt ska bedöma de nya uppgifterna som kom fram vid Henrik Evertssons dokumentär att M/S Estonia har hål i skrovet.

Några hål i skrovet nämner JAIC inte i sin rapport.

Något som jag tycker är märkligt är att intresset för att undersöka rampen tycks vara ointressant trots att JAIC skriver i sin rapport på sidan 223:

Rampen vilade inne i visiret en stund innan visiret omkring kl. 01.15 föll överbord och drog med sig rampen så att den öppnades helt.” 13. Vad är JAIC:en?

När Henrik Evertsson filmade 2020 var rampen STÄNGD och vid dykningar 2021 stod den på botten lutad mot M/S Estonia vid sidan om bogöppningen. 215. M/S Estonias ramp lossnade INTE av sig själv!

Den som säger sanningen, felar inte men skapar besvär!

Högra hörnet av rampen, avslitet och fortfarande fast i gångjärnet som sitter fäst i fartygets rampöppning. Läs mer: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=217097830342762&id=106740274711852