Måndagen den 8 februari 2021 sände P3 Dokumentär ett program om M/S Estonia och rättegången om gravfriden som är en bra sammanfattning och där Henrik Evertsson själv berättar om hur det var när de filmade vid M/S Estonias vrak 2019.

Prolog:

I september 2020 släpps dokumentärserien ”Estonia – fyndet som ändrar allt”. Upptäckten av ett tidigare okänt hål i M/S Estonias skrov fick stora politiska konsekvenser. Samtidigt ställdes två ur dokumentärteamet inför rätta efter att ha dykt vid vraket.

Hur långt får en journalist gå i jakten på svar?

Vi vet nu att Henrik Evertsson och Linus Andersson blev friade i Göteborgs tingsrätt. 114. Domen!

https://sverigesradio.se/embed/episode/1662037#?secret=ncAshKYWyy

Använd dig gärna av kategorierna till höger för att snabbt kunna läsa om vad jag skrivit tidigare om detta.