Den 21 september 2019 talade jag med Anders Eriksson som överlevde Estoniakatastrofen. Han översände då en debattartikel som skickats till bl a DN och SvD för publicering. 

Jag fick godkännande att lägga in den på min blogg efter den 28 september 2019 eftersom tidningarna verkade vara känsliga för att publicera om de inte fick vara ensamma med det. Just då hade DN svarat att de kommer att publicera men närmare den 28 sept. SvD hade inte hör av sig.

Efter Estonias 25-åriga minnesdag förra året gick luften totalt ur mig och jag hade svårt att göra några inlägg.

Tiden gick och 26-årsdagen närmade sig. Flera personer i min omgivning tyckte min blogg var bra, vilket gläder mig och många tyckte att jag skulle börja igen.

Häromdan kom jag plötsligt ihåg Anders Erikssons debattartikel och kontaktade honom. Det var Anders som hamnade UNDER en räddningsflotte och där han lyckades överleva den långa väntan på räddning.

Det är alltid lika trevligt att tala med honom och jag fick lite skamligt erkänna att jag inte lagt ut debattartikel men här kommer den och artikeln är lika aktuell idag.

Anders berättade även att han lyckades få in sin debattartikel i tidningarna 2019.

Passar även på att lägga in en video med honom kort efter han blivit räddad 1994. 

v=Uu6q-NwLnRs

Anders var ordförande i föreningen AgnEf som numera är upplöst pga Mona Sahlins svala intresse att fortsätta undersöka de frågor som fanns kring Estonias förlisning.

Anders Eriksson och ytbärgaren Johan Steene. Han mötte Anders med en stor kram efter att ha räddat honom genom att skär upp ett hål i livflottens botten.