I april 2019 kom det till min kännedom att frilansjournalisten Henrik Evertsson som bor i Norge skulle göra en dokumentärfilm om M/S Estonia.

Henrik är utbildad vid Oslo Storby Universitet, har lång erfarenhet som dokumentärfilmare/journalist och jobbar med Monster Entertainment som säger sig vara ”the largest independent production company in Norway”.

Du som inte har sett dokumentären så finns den att se här: https://press.discoverynetworks.se/pressweb/560a54348db56/post/estonia-fyndet-som-andrar-allt-far-linjar-premiar-pa-kanal-5

Dokumentären skulle visas under våren 2020 men av någon anledning publicerades den inte förrän den 28 september 2020, 26 år efter Estonias förlisning.

Det var första gången på 26 år som jag kunde se framemot den 28 september med nyfikenhet.

Det gläder mig att Henrik Evertsson nu har blivit nominerad till årets “Stora Journalistpris” som:

”Årets avslöjare”

Hoppas han vinner omröstningen, vilket skulle ge oss ytterligare en möjlighet till upprättelse, om svenska myndigheter och regeringen började lyssna och agera.

https://press.discoverynetworks.se/pressweb/560a54348db56/post/henrik-evertsson-nomineras-for-arets-avslojande-med-dokumentaren

Fru Justitia, rättvisans gudinna.

Om jag fortfarande lever och har hälsan så reser jag i januari 2021 till Göteborgs tingsrätt där Henrik Evertsson står åtalad för att ha kränkt Gravfridslagen.

Som anhörig och medborgare i en ”rättstat” tycker jag detta är både förolämpande och slöseri med skattepengar.

Att med öppenhet, få tyst vara, stilla vårda och ödmjukt fotografera på en kyrkogård är tillåtet.

Varför nekas vi – genom ombud – den möjligheten?

Annons